perjantai 15. helmikuuta 2013

Kevätväsymystä?

Eilen aamulla herätessäni olin kuin traktorin alle jäänyt, jokainen lihas ja nivel huuti tuskasta ja millään en olisi päässyt sängystä ylös. No päivän askareisiin oli kuitenkin ryhdyttävä, koska mitään muita oireita ei ollut.

Iltapäivästä kävin hiukan kokeilemassa vesijuoksua ja -jumppaa. Ja samalla tuli kokeiltua myös syvässä altaassa sukeltamista. Keuhkot huusi tuskasta ensimmäisen 4m sukelluksen jälkeen eikä vesijuoksukaan kulkenut, joten pikaisesti saunan kautta kotiin.

Askelmittarikin kulki päivän mukana, mutta askelia ei tullut kuin reilu 3 tonnia; surkeaa!!!!! Suositusten mukaan kun jokaisen terveen aikuisen tulisi vuorokaudessa kävellä vähintään 10 000 askeleen verran.

"Aktiivisuuden luokitussuositus päivittäisen askelmäärän mukaan terveille aikuisille:

Alle 5000 askelta - liikunnallisesti passiivinen elämäntapa
5000 - 7499 -jonkin verran liikunnallinen elämäntapa
7500 - 9999 -liikunnallinen elämäntapa
10 000 - 12 500 - suositeltava liikunnallinen elämäntapa
Yli 12 500 askelta - liikunnallisesti erittäin aktiivinen elämäntapa "

Lähde: Catherine Tudor-Locke, David R. Bassett Jr. How many steps /day are enough?

Kuitenkin kävely on liikuntalajeista se, mitä kaikkien meidän on helpoin ja edullisin harrastaa. Ja askeleita saa kerättyä myös työpäivän aikana, kotona siivotessa, kauppareissulla jne. Jokainen ottamamne askel kuluttaa energiaa. Puolen tunnin reipas kävely päivittäin pitää painon kurissa, edistää terveyttä ja ehkäisee sairauksia. Kunnon kohottamiseen riittää 2-3 kertaa viikossa normaalia arki-tai hyötyliikuntaa rasittavampi liikunta.

Ei ole paljoa vaadittu, eihän?

Viime yön 13 tunnin unien jälkeen tunnen itseni vihdoinkin ihan suht pirteäksi, joten verkkarit jalkaan ja hyötyliikunnan pariin. Kaupassa tarttee käydä ja siivotakin pitäisi, joten eiköhän niitä askelia ala pikkuhiljaa kertymään hieman enemmän.

Mukavaa ja liikunnallista päivää teille kaikille!

Tanjuska

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti